Zoekt u een kindvriendelijke manier om uw kind te helpen met zijn kritische eetgedrag, overgewicht of poepproblemen, dan bent u bij Dieetstyle Junior aan het juiste adres. kinderdietisten-dieetsyle-groepsfotoDoor middel van spel en vrolijke werkbladen gaan onze kinderdiëtisten aan de slag met uw zoon of dochter. Wij weten als geen ander kinderen positief te benaderen en te motiveren het net even anders te doen.

We dagen kinderen uit met onze eetcreaties om nieuw eten uit te proberen en/of veranderingen aan te brengen in hun dagelijkse eetpatroon. Door onze manier van werken staat uw kind centraal tijdens de behandeling. Hierdoor wordt niet alleen de ouder, maar ook uw kind bewuster van de voeding- en leefstijlkeuzes die gemaakt kunnen/moeten worden.

behandeling

Nadat u een afspraak heeft gemaakt bij een van onze kinderdiëtist ontvangt u per e-mail of post een afspraakbevestiging met een inschrijfformulier. Afhankelijk van uw hulpvraag kan de kinderdiëtist u vragen om een aantal dagen een eetdagboekje bij te houden.

Lees meer

hiervoor kan uw kind terecht

Bij Dieetstyle junior kunt u terecht voor dieet- en voedingsadvies voor uw kind. Om u een idee te geven voor welke dieet- en voedingsadviezen u onder andere bij ons terecht kunt volgt een kleine greep uit de voedingsgerelateerde (ziekte)beelden die wij behandelen.

Lees meer

kinderteams

Bij Dieetstyle Junior vinden we kwaliteit van zorg erg belangrijk. We merken soms dat alleen dieetbegeleiding niet genoeg is. Daarom zijn wij ook betrokken bij een aantal multidisciplinaire kinderteams.

Lees meer

Kinder(di)eetcreatie

Dieetstyle Junior werkt met de unieke programma’s van de kinder(di)eetcreatie. De kracht ligt in de creatieve en kindvriendelijke manier waarbij je kind betrokken wordt om zelf aan de slag...

Lees meer
Ik was bij de schoolarts en die gaf het advies om bij een diëtiste te gaan mijn moeder ging op zoek op internet en vond lekker pûh. Ik vond het eerst heel spannend. Maar toen ik er was vond ik het er als eerste heel leuk en gezellig uitzien. Toen stelde Daniëlle haar voor en ze was heel erg aardig. Ik kreeg een map en dat wordt een boek van mijzelf met huiswerk en opdrachten. Er is ook een antiverveelkast waardoor je niet achter de tv en computer gaat zitten en iets anders gaat doen. Ik heb ook een vriendin die ik het heb aangeraden, omdat ik het zelf heel erg leuk vind. Je leert ook omgaan met ‘nee’ zeggen tegen snoep en koek. Het is wel moeilijk, maar met hulp is het veel makkelijker dan alleen. Je hoeft je niet te schamen voor jezelf, want ze willen je helpen. Het is echt heel leuk en een aanrader als je dat ook wilt. Ik zou het echt doen als jij het ook wilt het is er heel leuk en het helpt mij wel heel erg goed. Groeten Froukje. Froukje (12 jaar)

Voor ongeveer een jaar geleden begon ik me wat zorgen te maken over het gewicht van mijn toen 7 jarige zoon. Hij was een lekkere eter en at vooral veel fruit en veel grote glazen melk. Natuurlijk op zijn tijd een bakje chips en een lekker koekje erbij. Op een gegeven moment begon het gewicht toe te nemen. Kleding paste niet meer en er moesten veel grotere maten gekocht orden om enigszins de rits en de knoop dicht te krijgen. In leuke winkels konden we niet meer slagen. Omdat het niet hee veel leek wat hij at gingen we hier dus ook gewoon mee door. Bij de zwemles begon het op te vallen dat hij toch een stuk steviger was dan de andere kinderen. Hij leek er zelf niet onder te lijden. Hij had het zelf niet echt in de gaten. Wel merkten we dat hij minder zin had om te bewegen en vond het fijner om binnen te spelen al liggend voor de playmobile of knus op de bank.

lees hier de rest van deze aanbeveling

Op het werk hadden we een cursusavond over een gezond voedingsbeleid. Dat was toch wel een soort Eye- opener. Ik dacht als we hier iets aan willen doen moeten we niet al te lang wachten. Hij is nu nog jong en makkelijk te sturen. Ik heb het telefoonnummer opgeschreven van de diëtiste die de avond gaf. Na een paar weken heb ik toch maar gebeld en de situatie uitgelegd. We spraken af dat we zouden langs komen voor het wegen en meten. Datgene wat ik al dacht werd waarheid. Het gewicht was meer dan het zou moeten zijn vergeleken met zijn lengte. We hebben meteen een plan van aanpak besproken. We kregen informatie mee over de verschillende voedingssoorten en wat verstandige keuzes zijn. We hebben ook besproken wat een goed voedingsschema voor hem zou kunnen zijn. Veel leek ook al wel wat op wat we al deden. Meer volkorenproducten en flink water drinken i.p.v. sap of limonade. We kregen ook opdrachtjes mee die mijn zoon zelf kon uitvoeren en het gewicht werd bijgehouden. Een keer in de maand gingen we naar de diëtiste. Het was prettig en er werd op een leuke kinderlijke manier mee omgegaan. Omdat hij zelf de opdrachten mocht doen werd hij bewust van wat voeding inhoudt en wat het met je lichaam doet. Hij heeft veel geleerd en dat op een leuke manier. Met de weken verloor hij gewicht. Er werd weer meer bewogen en na het avond eten deden we een rondje park. We gingen overal met de fiets naar toe en ook dat wierp zijn vruchten af. We zitten nu aan het eind van het traject. Het gezonde gewicht is zo goed als bereikt. Had ik het maar eerder gedaan. Want het was niet alleen een prettige ervaring voor hem. Als moeder heb je er ook een goed gevoel bij. En dit is allemaal te danken aan een fijne diëtiste met kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.

  Moeder van een jongetje met overgewicht (8 jaar)