behandeling

Nadat u een afspraak heeft gemaakt bij een van onze kinderdiëtist ontvangt u per e-mail of post een afspraakbevestiging met een inschrijfformulier. Afhankelijk van uw hulpvraag kan de kinderdiëtist u vragen om een aantal dagen een eetdagboekje bij te houden.

Bij de eerste afspraak bij een van onze kinderdiëtisten wordt aandacht besteed aan het leef-, eet- en beweegpatroon, de gezinssituatie en de klachten. In samenspraak met u en uw kind wordt er een behandelplan gemaakt. Uw kind krijgt vaak een eigen werkmap mee, waarin werkbladen en opdrachtjes komen. De kinderdiëtisten werken met verschillende methodes zoals kritische eters, poepproblemen en overgewicht van de kinderdieetcreatie en het stippenplan.

Tijdens de vervolgconsulten komen onderwerpen zoals gezonde voeding, aanpassingen in het voedingspatroon en beweging aan bod. Ook ontvangt u praktische tips voor maaltijdbereiding en tussendoortjes, adviezen voor vakanties en verjaardagsfeestjes. Er wordt veel gebruik gemaakt van opdrachten en spel om uw kind te betrekken bij de behandeling. Hierdoor wordt niet alleen u, maar ook uw kind bewuster van de voeding- en leefstijlkeuzes die gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van de wensen en de leeftijd van het kind zullen de afspraken plaatsvinden met u en uw kind samen. Waar nodig kan een consult ook individueel plaatsvinden.

Voor het eerste consult heeft u het volgende nodig:

  • De verwijzing van huisarts, specialist of consultatiebureauarts
  • Pasje van de zorgverzekering
  • Groeigegevens (groeiboekje of groeicurve op te vragen bij de GGD)
  • Het identiteitsbewijs van uw kind

Naast de gesprekken die de kinderdiëtist met uw kind voert, heeft deze ook uitwerktijd. De kinderdiëtist voert bijvoorbeeld ook berekeningen uit, stelt een op maat gesneden voedingsadvies op en heeft mondeling en schriftelijk contact met uw arts.