Het verschil tussen vullen en voeden kunnen en mogen maken!

Naar aanleiding van een bezoekje aan de schoolarts voor mijn zoon kwamen we na een kleine zoektocht bij Daniëlle uit, al snel waren we vertrouwd met Daniëlle haar begeleiding. Mijn zoon viel af, werd slanker maar vooral veel zelfverzekerder. Wat weer resulteerde in een vrolijk kind wat veel vriendjes kreeg. Toen hij zijn streefgewicht had bereikt en de kennis had meegekregen, was het moment voor mij ook bereikt om mijn steentje bij te dragen of zeg maar gerust steen.

Koolhydraatarm

monique-voorMet een gewicht van 131 kg waar ik al eerder wat van kwijt geraakt was door sporten en beter eten, had ik nog steeds een gevaarlijk (over)gewicht. We besloten te beginnen met een koolhydraatarmdieet, waarbij ik mijn lichaam over moest laten schakelen naar een vetverbranding (ketose). Toen dit na vier dagen intrad en mijn lichaam begon te veranderen, verloor ik in korte tijd veel kilo`s en begon me energieker dan ooit te voelen. Het eerste jaar tikte ik af met -30 kilo.

monique-naBootcamp

In de twee jaar die ik nu achter me heb ben ik in totaal 56 kilo verloren en ben ik weer optimaal gaan sporten. Ik loop graag hard en train drie keer in de week bootcamp. Toch vind ik dat de kennis van voedsel en in welke mate wat doet met je lichaam belangrijker dan het resultaat.

Kennis van voedingsmiddelen

Het verschil tussen vullen en voeden word weer eens duidelijk als we de etiketten op de potjes, zakjes en doosjes gaan lezen. Ik vond het in het begin vooral heel confronterend te moeten inzien dat bijna alle etiketten zeggen wat de consument wil horen of lezen, maar veelal daadwerkelijk eten wat er soms niet staat beschreven. Door me te verdiepen in deze kennis hoop ik een basis te hebben gelegd waar door de kans op atavisme nihil wordt.

monique-broek

Dankwoord

Een persoonlijk dankwoord gaat uit naar de uitmuntende begeleiding en inzet die Daniëlle mij heeft gegeven. Wat heb ik veel van je geleerd en ik kon altijd bij je terecht ongeacht tijdstip of vraag. Alle mogelijkheden werden tegen het licht gehouden.

Hierdoor zijn eerdere pogingen die altijd eindigden in een doolhof van adviezen en teleurstellingen veranderd naar een avontuur vol uitdagingen en nieuwe verrassende ervaringen. Ik ben je hier heel dankbaar voor. Blijf graag nog een tijdje in je schaduw meelopen en hoop straks als het mijn tijd is jouw kennis en mijn ervaring te kunnen delen en hiermee andere mensen mogen te bereiken.

Monique

Share This