Dit is niet zo gezond hè?

Er zijn beroepen die veel reacties oproepen. Ons beroep is daar één van. Wanneer ik vertel over mijn werk op een feestje blijft het zelden bij: “Goh, wat leuk”of “Oke.”. Meestal volgen er vragen. “Eet je zelf dan ook supergezond? “ is denk ik de meest gestelde. Andere veelgehoorde vragen: “Is … dit gezond? “ “Nou dan heb je vast wel wat adviezen voor mij!” “Is brood nu echt zo slecht?” “Wat eet jij op een dag?”

Het is leuk om te merken dat voeding leeft en dat mensen zo geïnteresseerd zijn. Eten doen we allemaal, iedere dag. Bijna iedereen is wel eens bezig met zijn voeding en gezondheid. Hoeveel mensen ken je die eigenlijk wel iets willen afvallen, zich energieker willen voelen of minder medicatie voor hun diabetes willen slikken. Vast een heleboel. Toch zijn we geneigd om niet snel hulp te vragen als het om voeding gaat. Want eten doen we immers allemaal, iedere dag. En het lijkt alsof iedere collega, vriend of vriendin weet hoe hij of zij gezond moet eten.

Maar als dat zo was, zou mijn beroep dat zoveel reacties en vragen opleveren?
En dan zie je ook nog eens op social media de meest gezonde eetcreaties voorbij komen. Het lijkt alsof iedereen #healthy is. Daarnaast wordt er ook veel geschreven over voeding; soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat kan je erg onzeker maken. Wat is nu gezond? Bij Dieetstyle maken we alleen gebruik van wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Op internet is het gros gebaseerd op eigen ervaringen of gesponsorde onderzoeken.

In mijn praktijk zie ik dagelijks mensen die behoefte hebben aan duidelijkheid als het om voeding gaat. Samen gaan we opzoek naar de combinatie van persoonlijke voorkeuren en wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen. In mijn praktijk hangt een bordje met de tekst: Perfect is boring, human is beautiful. En zo is het!

En ja, je mag ons altijd vragen stellen want over eten praten vinden we leuk! 😊

Share This